Віза і ПМЖ

Home

Віза: ваш квквиток на роботу

За останні роки процес отримання «трудової візи» на перебування в Німеччині понад 3-х місяців для українських кваліфікованих фахівців було значно спрощено. У першу чергу, у цьому, зацікавлена ​​німецька сторона: усвідомлюючи потребу підприємств Німеччини у досвідчених професіоналах із-за кордону, німецький уряд подбав про максимально спрощену систему отримання віз для таких шукачів.

 

Фахівці, які мають на руках трудову угоду з будь німецькою компанією, мають право претендувати на т.зв. « Blue Card », документ, що поєднує робочу візу та дозвіл на роботу в Німеччині, а по суті - новий тип дозволу на проживання, щось на зразок американської Green Сard. Фактично, за наявності трудової угоди, отримати такий документ не становить труднощів, це вважається швидше формальністю. 

Сім'я

Примітно, що якщо хоча б один з членів родини отримує Blue Card, то всі інші члени родини також мають повне право переїхати до Німеччини разом з володарем цього документу. Німецький уряд вкрай зацікавлений у тому, щоб фахівці інтегрувалися в німецьке суспільство, залишаючись жити в країні і надалі - саме тому він подбав про максимально комфортні умови переїзду до Німеччини всієї родини здобувача.

Більше того, фахівці, що переїжджають у Німеччину разом з членами своєї родини, отримують пільги при оподаткуванні. Податки на прибуток залежать навіть від кількості дітей в родині - чим більше дітей, тим меншими будуть податки.

При цьому, щоб допомогти родинам трудових мігрантів інтегруватися в німецьке суспільство, в Німеччині створені спеціальні консультаційні центри, в яких кваліфіковані співробітники допомагають новоприбулим фахівцям подбати про майбутнє своїх дітей у цій європейській країні. 

Програми, що покликані полегшити входження мігрантів у суспільство, часто включають в себе: 

  • консультативні заняття для батьків
  • курси виховання, на яких можна отримати інформацію про систему освіти та навчання в Німеччині
  • спеціальну підтримку у вихованні дітей, вирішення проблем та конфліктів
  • програми дозвілля

Як правило, всі ці програми безкоштовні.

Постійне місце проживання (ПМЖ)

Слід зазначити, що Німеччина може легко стати для Вас не тільки місцем роботи, але і постійним місцем проживання. Для цього необхідно лише, прожити мінімум два роки в Німеччині на легальних підставах, після закінчення цього терміну скласти тест на знання німецької мови, а також підготувати пакет документів.

Тому практично всі фахівці, що почали будувати свою кар'єру в Німеччині, незабаром можуть стати повноправними жителями цієї розвиненої країни. Що згодом дасть Вам право вільно змінювати місце роботи, жити та подорожувати в межах всієї Європи, а також претендувати на передбачені законом соціальні блага у Німеччині.

ERC готова надати консультативну підтримку з усіх питань, пов'язаних з візовою процедурою, а також отриманням згодом ПМЖ для шукачів, що працевлаштовуються за допомогою нашої компанії.

 

TOP